Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Тракийски университет – Стара Загора подготвя разкриването на новите специалности: местни финанси, етерично-маслени култури, медицинска козметика, помощник-фармацевт. За всички нас е важно Тракийският университет да създава професионалисти и да отговаря на нуждите на бизнеса. Това заяви ректорът доц. д-р Добри Ярков по време на първата от поредицата работни срещи с ръководството на Община Стара Загора. В нея участваха зам.-кметовете на Стара Загора Милена Желева, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов, както и ректорското ръководство на университета - доц. Нели Грозева, проф. Мирослав Карабалиев, проф. Румен Бинев, доц. Емил Славов, доц. Кънчо Василев Пейчев и доц. Ани Златева.

Доц. Ярков благодари за подкрепата при новите начинания, която получава от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Проф. Ярков уточни, че информатика, софтуер, както и компютърни и комуникационни мрежи са следващите специалности, по които активно се работи. Университетът има амбицията да разкрие и атрактивни специалности, свързани с аграрното инженерство.

„За нас е от изключителна важност да създадете специалности, свързани с ИТ сектора, защото откриването на специализираното национално училище ще има необходимост от приемственост при висшата образователна степен и вашите специалности“ - каза ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Университетът работи в посока на подобряване на образователната инфраструктура. Предстои да бъде изграден и модерен информационен център. Доц. Ярков съобщи още, че висшето учебно заведение се възползва максимално от европейските средства и има подписани проекти за над 7 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование