„Тракия“ пак затворена заради преспи

Магистрала „Тракия“ е затворена от пътен възел Зимница до Бургас, съобщиха пред „Труд“ от Агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам призоваха шофьорите да не се опитват да нарушават забраната за преминаване, защото отново са се образували преспи заради силния вятър и снеговалежа.

Прогнозата на АПИ тази вече е, че аутобанът ще остане затворен през нощта. Обявеният обходен маршрут е през Елхово и Средец. Ограничението предизвика километрични опашки на изхода на Бургас.

Днес над 1600 снегорина обработваха републиканските пътища, след като в 17 области на страната влезе в сила жълт код за обилен снеговалеж и силен вятър.

Без ограничение за различните видове превозни средства бе пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“.

Опашки от тирове от близо 18 км имаше на граничния пункт Дунав мост при Русе. Причините за засиления трафик бяха забраните за движение на камиони в България и в Румъния, въведени заради лошите метеорологични условия. Заради ледохода по река Дунав бяха въведени и ограничения на фериботните пунктове.

Снегът наложи и забрана на пътя Русе - Силистра за камиони над 12 тона. Същото важеше в област София - от столицата до границата с област Пловдив.

Проблеми за тировете имаше и по международния път Е-79 в област Монтана. Затруднено бе и движението между Варна и Добрич и в отсечката Ботевград - Враца.

В Бургаска област бяха затворени път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас, II-73 Ришки проход и път III-208 Провадия - Айтос.

Забранени за камиони над 12 тона бяха проходите Петрохан и Шипка, а за превозни средства над 10 т през Вратник, Котленски и Твърдишки. Затворени за движение са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход.

142 снегорина почистваха София, където обстановката също бе усложнена заради лошото време.

В същото време бе отменено частичното бедствено положение в три села в Главинишката община на Силистренска област - Долно Ряхово, Косара и Бащино, съобщи кметът на общината Неждет Джевдет. Беше отменено и бедственото положение в общините Суворово и Долни чифлик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България