Траурен цирк в Холивуд

Разголени гърди, рамене и гърбове - гротескни тоалети

Защо носеха траур тези холивудски дами на церемонията по връчването на Златните глобуси наскоро, всички облечени в черно, с разголени гърди, рамене и гърбове за всеки, който иска да ги види? Гротескни тоалети. Човек веднага се сеща за „Лизистрата“ (411 г. пр.Хр.), където жените се бунтуват срещу мъжкото господство, или за „Жените в Народното събрание“ (също от Аристофан, 391 г.пр.Хр.), чийто лозунг е: „За да спрете войната, откажете на вашите мъже“, където жените управляват и правят всичко наобратно на мъжете.

Колко беше трогателна тази лицемерна солидарност между лица от един пол, това изявление за превземане на властта „към града и към света“ (Опра Уинфри, медийната кралица отвъд Атлантика дори направи декларация за бъдещото американско президентство и Лейди Гага ентусиазирано се провикна: „Ще гласувам за нея“). Мини-Нюрнберг за мръсни хищници! Трябва да знаем, че ако разумът няма секс, неговото отсъствие също няма.

Признайте, че Уайнстийн е идеалният виновник, самото лице на циничния манипулативен похотливец, с няколко чудесни филма в актива си все пак. Ах, как бихме искали да ни тормози Джордж Клуни или Ален Делон от златната си епоха!

Ако изнасилването е престъпление, което трябва да се наказва с изключителна строгост, най-малкият нежелан жест не може да бъде обвиняван в агресия или изнасилване. Всяка човешка връзка съдържа силово измерение, включително интимните отношения между мъжете и жените. За какво послужи освобождението на жената, ако сме все така безпомощни в една двусмислена любовна игра, в която доминиращият мъжкар може да бъде и женска?

Най-лошото е, че онези, които крещят сега, за да не им се противоречи, са същите, които си замълчаха за изнасилванията в Кьолн, и същите, които приемат унизителното положение на мюсюлманската жена, в името на зачитането на традиции, които дори не познават. Те отказват дори „солидарността“ на мъжете в Холивуд: „Not enough guys! Not enough“ (Не е достатъчно, момчета! Не е достатъчно).

(Превод „Гласове”, със съкращения)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари