Трафикант плати глоба и остана без кола, за да не влезе в затвора

Трафикант на чужденци, опитал се да преведе нелегално през страната осем  души от Афганистан застана пред съда в Монтана, призна се за виновен и получи наказание от пет месеца затвор условно, глоба и конфискация на колата.

На 26 февруари тази година полицията спря за проверка на път Е-79 край Монтана товарен автомобил „Мерцедес”, шофиран от В.П. от Сливен. В камиона пазителите на реда откриха 8 афганистански граждани без документи, сред които четири деца, ненавършили 16 години.

В.П., който е пенсионер с висше образование, превозвал афганистанците от София към Видин, където те трябвало да преминат нелегално границата, а той да получи пари за курса. Шофьорът бе арестуван, а за нелегалния трафик по закон го грозяха до 6 години затвор и от 5 до 20 000 лева глоба.

Пред съда обаче трафикантът  се призна за виновен и сключи с прокуратурата споразумение  за пет месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години и 1000 лева глоба. „Мерцедесът”, с който са превозвани чужденците, се отнема в полза на държавата, а трафикантът ще плати и 360 лева разноски по делото за преводачески услуги. Съдът одобри сключеното споразумение, определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право