Тревога за риск от терористични атентати в Турция

В Турция бе подадена тревога за риск от терористични атентати, предаде БНР. Медиите съобщиха, че Националната разузнавателна служба – Мит, е разпратила писмо до властите във всичките 81 провинции на страната. В него се посочва, че членове на терористичната групировка ИД подготвяли атентати в Истанбул, Анкара, Газиантеп Анталия и Измир.

Сред целите, които терористите планирали да поразят, се посочват летищата, пристанищата, тунелът Евразия в Истанбул, който ще бъде открит през декември.

Турското министерство на външните работи препоръча на гражданите да не пътуват в съседен Ирак от съображения за сигурност. А онези, които са там, незабавно да се върнат. В писмено съобщение се посочва, че освен Багдат, още 15 провинции, включително и в автономния Иракски Кюрдистан, са опасни поради операцията за освобождаването на Мосул от терористите от ИД.

От началото на тази година няколко големи терористични атентати в Истанбул, Анкара и други градове причиниха смъртта на десетки, раниха стотици хора, хиляди чужди туристи се отказаха да посещават страната, което причини големи загуби на турския туризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа