Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Спас Русев, собственик на „Левски“, се е заел със задачата да реши вратарската криза в тима. Бизнесменът преговаря от няколко дни с бившия страж на отбора Николай Михайлов за завръщането му в отбора. Това се случва за втори път, откакто предприемачът пое клуба през лятото на 2016 година. Сега стражът е пред подпис, който се очаква да стане факт до часове.

А босът на „сините“ е решен на още една стъпка – да върне легендата Димитър Иванков на „Герена“. Желанието на Русев е бившият капитан на 26-кратните шампиони да смени настоящия треньор на вратарите Валентин Захариев. 43-годишният Иванков има лиценз за тази длъжност. Проблемът обаче е, че не разполага с необходимия опит, тъй като откакто прекрати кариерата си през 2011 година не е работил в отбор. Това обаче не е от чак такова значение, защото бившият вратар има солиден стаж във футбола – ставал е три пъти шампион на България и веднъж на Турция. С „Кайзериспор“ пък спечели купата на страната. През 2010-та игра с „Бурсаспор“ в групите на Шампионската лига. Бе и на последния голям форум, на който България се класира – Евро 2004. Подобен ход със сигурност ще се хареса и на привържениците на тима, тъй като Иванков е техен голям любимец.

И докато Русев работи по двойния удар, Иванков и Михайлов направиха няколко индивидуални тренировки на базата на националния стадион в Бояна. Стражът е свободен агент, след като през лятото си тръгна от „Омония“ (Никозия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ