Треньорът на баскетболистите: Бихме корав съперник

Баскетболистите ни вече са втори в групата, след като измъкнаха победа при гостуването на Исландия – 77:74 в среща от световните квалификации. Тимът, воден от Любомир Минчев, има успех и поражение, а лидер е Чехия с пълен актив от два спечелени мача.

„Започнахме зле, не играхме добре заради дългия път – призна треньорът. - Щастлив съм, че момчетата показаха характер и започнаха по-добре в защита, обърнаха мача. Победата дойде срещу силен и коварен отбор. Винаги е трудно да играеш като гост в Исландия.“

Пет минути преди почивката домакините водеха с 9 точки, но паузата подейства отрезвително на нашите. В третата четвърт националите изоставаха само на точка.

Топреализатор за трикольорите бе капитанът Павел Маринов с 18 точки, а Александър Везенков се отчете с 10.

„Исландия играе силно като колектив, знаехме че ще е трудно – заяви Маринов. - В началото не успяхме да намерим ритъма си, но започнахме бавно да навлизаме и накрая показахме нашата игра.“

В групата България дели второто място с Финландия. Последни са исландците с две поражения. На 23 февруари националите приемат Чехия, а два дни по-късно гостуват на Финландия.

Същевременно бившият национал Иван Лилов ще играе в Мача на звездите в унгарското първенство на 2 декември. Състезателят на „Дебрецен“ бе избран сред най-добрите играчи в шампионата след онлайн гласуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт