Треньорът на "Копенхаген": "Лудогорец" е силен в атака

"Лудогорец" е много силен в атака, предупреди треньорът на "Копенхаген" Столе Солбакен преди заминаването на отбора за България. Датчаните ще се изправят срещу "орлите" в мач от 1/16-финалите на Лига Европа в четвъртък.

Солбакен е категоричен, че именно атакуващите футболисти вдигат класата на българския тим над средното европейско ниво. Той добави, че разликата с останалите съперници във вътрешното първенство се дължи на бразилците в състава на "орлите".

"Това не е традиционен български клуб - имат много румънци, холандци и бразилци. При контраатаките разчитат на играчи от най-висока класа като Вандерсон, Джонатан Кафу и Марселиньо. "Лудогорец" създаде много голови положения срещу отбори като "Пари Сен Жермен" и "Арсенал". Срещу англичаните дори водеха с 2:0 като домакини. Изключително впечатлен съм от нападението им", призна 48-годишният Солбакен.

"В защита "Лудогорец" играе малко нестандартно и рискува много. По принцип излизат в схема 4-2-3-1, като нападателната четворка често сменя позициите си. Кафу например играе понякога като нападател, а понякога - като крило. Треньорът им разполага с богат избор."

"Според мен двубоят е 50 на 50. Очаквам да се случи нещо подобно като срещите им с "Базел" - 1:1 и 0:0. "Лудогорец" е над средното европейско ниво, но и този отбор има проблем, идентичен на нашия - играли са само един официален мач от Коледа насам", завърши треньорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят