Треньор по борба - убит и разфасован до Негован

Блокът на бул. “Витоша”, където живеел убитият Йордан Атанасов и жена му.

Задържани са двама заподозрени, не били роднини на застреляните

Дъщерята подала сигнал за изчезналия си баща

Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е една от двете жертви, чиито разфасовани трупове бяха намерени в бидони край софийското село Негован. Втората жертва е неговата приятелка, с която живеел на семейни начела. За зловещата екзекуция има двама заподозрени, които са задържани и се разпитват. Те не били роднини на убитите, каквато бе първоначалната версия.

Дъщерята на мъжа, която живее в чужбина, е подала сигнал до МВР, след като видяла снимките на дрехите на убитите, които бяха разпространени от вътрешното министерство.

Жертвите имали апартамент на столичния бул. “Витоша”, близо до Южния парк. Според съседи Йордан Атанасов дълги години живеел в чужбина. Бил е треньор в Нигерия. Говори се, че водил отбори по борба и в Саудитска Арабия и САЩ и от работата си бил доста заможен. През 2001 г. имаше скандал с него в африканската държава, заради закъснение на нигерийски борци за участие на световно първенство.

Съседи потвърдиха, че Атанасов и жена му не били виждани от доста време в квартала, а преди това всеки ден разхождали бялото си куче.

Предполага се, че двамата са застреляни преди два месеца и после били разфасовани и хвърлени в язовира до Негован.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право