Трета сенаторка влиза в битката за Белия дом

Елизабет Уорън е честа мишена на критики от Доналд Тръмп, който я кръсти „Покахонтас”

Представлява най-прогресивното крило на демократите

Демократката Елизабет Уорън, сенаторка от щата Масачузетс, обяви официално, че влиза в битката за поста в Белия дом през 2020 г., предаде Би Би Си.

69-годишната Уорън е третата дама член на Сената, след колежките си Камала Харис и Кирстен Джилибранд, които също ще се борят за кандидат на демократите за изборите през 2020 г.

Уорън клони към най-прогресивното крило на Демократическата партия, като подкрепя въвеждането на по-голям данък за богатите. Обявявайки кандидатурата си тя се зарече да се бори с икономическото неравенство. И разкритикува президента Доналд Тръмп, като го нарече “последният и най-екстремен синдром на това къде бърка Америка, продукт на една нечестна система, която подпомага богатите и влиятелните и хвърля кал върху останалите”.

Уорън веднага бе атакувана от екипа на кампанията на Тръмп за вота през 2020 г. “Американският народ ще отхвърли нейните социалистически идеи, които ще повишат данъците, ще убият работни места и ще смажат средната класа”, написа Брад Паскал, мениджър на кампанията на Тръмп.

Самият президент също често критикува Уорън, която нарича “Покахонтас”, след като тя обяви, че във вените й тече кръв от американското индианско племе чероки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка