Делото за застреляния от лекар крадец пак не успя да тръгне

Снимка: Архив

Този път се разболя адвокатът на вдовицата на убития Жоро Плъха

Разпоредителното заседание по делото срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март м. г. застреля крадеца Жоро Джевизов-Плъха, беше отложено за трети път и нов старт на процеса е насрочен за 18 юли. Този път се разболя адвокатът на жената, с която Плъха живеел на семейни начала – Надежда Стоева. Ако до следващото заседание адвокат Дениз Хюсеин не представи доказателства, че е бил болен, ще бъде глобен с 1000 лв.

На първата дата за начало на делото в края на март се оказа, че Надежда Стоева не е призована, а тя има право да се конституира като частен обвинител и граждански ищец. Тя е някъде в чужбина и не е открита на известните по делото адреси, но се оказа, че е упълномощила адвокат Хюсеин да представлява нея и детето й от Плъха - Али. На пълномощното липсва дата и място, затова прокуратурата поиска на делото да бъде даден ход, но съдия Весела Евстатиева отказа. На втората дата по делото, която беше през май, пък беше болна самата тя.

Д-р Иван Димитров застреля рецидивиста, опитал се да проникне в гаража му, след като го наблюдавал от жилището си в продължение на половин час, без да се обади на телефон 112. Когато слязъл долу, Плъха хвърли по него нож и метална табела и докторът стрелял с незаконния си пистолет „Валтер“. Обвиненията срещу него са за убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана и за притежаване на нерегистрирано оръжие.

Д-р Иван Димитров пази пълно мълчание в съдебната зала, не отговаря и на въпроса съжалява ли за случилото се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право