Трето бягство и нова серия кражби извършиха деца от ВУИ-Завет

Снимка: Архив

Трето бягство, с нова серия кражби, в рамките на три седмици, извършиха трима ученици от Възпитателното училище – интернат (ВУИ) в Завет, Разградско. Заформилата се тройка, която успявала да организира бягства след всяко конвоирано връщане в специализираното заведение за деца с криминални прояви, вече участва в побой, кражби на коли и пари.

Поредната им проява е от понеделник, когато 17-годишният М.А., 15-годишният И.Я. и 16-годишният А.Й. се снабдили в рамките на няколко часа с велосипеди, които откраднали от различни места в града. След като се сдобили със средства за придвижване, те набелязали пункт за технически прегледи на автомобили в Завет. След полунощ разбили входната врата с идея да откраднат пари, но се задействала охранителната система и опитът не успял. Хлапетата били намерени и върнати във ВУИ.

В края на миналата седмица пак с полицията бяха прибрани в интерната четирима бегълци, като в групата освен тройката тогава беше и 14-годишен техен приятел. При тази си „разходка” те опитали да откраднат кола „Волво”, но не успели да я подкарат. Добрали се до „Рено” в село Острово и с него отишли в Разград, където пък разбили въртележка и откраднали монетника със сто лв.

По-предната седмица пък М.А и А.Й., в съучастие с друго момче от интерната, набили служител, който опитал да ги спре да не бягат. После се почерпили с алкохол в заведение в града и пробвали да разбият селски магазин, за да си осигурят още пари.

Заради упоритостта на децата да бягат и да извършват нови и нови криминални прояви ще се искат по-сериозни мерки за задържането им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право