Тридневни тържества в Пловдив за титлата на "Ботев" от 1967 г

Под тепетата стягат празненства за юбилеите на шампионите от "Спартак" и "Локомотив"

С тридневни тържества в Пловдив тази седмица се чества 50-годишния юбилей от втората титла в историяна на най-стария клуб у нас - "Ботев" (Пд), спечелена през 1967 г. Техен основен организатор е заместник-директорът на Радио Пловдив Диян Никифоров, който съобщи, че подобни празненства ще има в града под тепетата и през следващите 2 години - догодина за 55-годишнината от шампионския сезон на "Спартак" (Пд) и през 2019-а, когато се навършват 15 години от първата титла на "Локомотив".

Честванията по повод 1/2-вековния юбилей на шампионите в жълто-черно стартираха в четвъртък със среща с шефовете на КЦМ (Комбината за цветни метали), под чието крило Динко Дерменджиев-Чико, Георги Попов-Тумби, Иван Кючуков, Иван Глухчев, Виден Апостолов и останалите славни "канарчета" триумфираха през 1967 г. Последва прием при областния управител на Пловдив Здравко Димитров-Зико, който награди 13-те живи шампиони с почетни плакети и подаръци.

В четвъртък вечер в Радио Пловдив бе премиерата на книгата "Непотворимият шампион", посветена на златния тим на "Ботев" от 1967 г. В петък Чико, Тумби и компания ще бъдат приети в общината от временния кмет Розалин Петков, а в събота от 11 часа в Драматичния театър е тържественият концерт в тяхна чест и официалното им удостояване с почетния знак на Пловдив. "Кога минаха тези 50 години", питаха се в един глас славните ветерани.

"Тогава бяхме млади, здрави и хубави, сега сме само хубави, но и това не е малко. ", пошегува се дясното крило на шампионите Георги Попов - Тумби. Той си спомни, че "премията" била парче плат, от който си ушил костюм, но още след първия дъжд се свил и никога повече не го облякъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България