Трима задържани за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси в Плевенско

Снимка: Архив

Служители на ОДМВР - Плевен са иззели боеприпаси при специализирана полицейска операция. Това съобщиха от пресслужбата на полицията.

На 21 ноември на територията на град Койнаре е проведена специализирана полицейска операция от служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност", специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен и служители на РУ Червен бряг.

В изпълнение на предварително издадено разрешение от Районен съд – Червен бряг са извършените претърсвания и изземвания на три адреса. В имотите на 31-годишна, 21-годишен и 29-годишен са установени гладкоцевна ловна пушка /надцевка/ марка ИЖ-39е-03, без боеприпаси, както и множество ел. инструменти, газов пистолет, кал.9х18 с боеприпас в патронника и боеприпас в пълнителя, 22 боеприпаса - газови патрони с допълнително монтирана на всеки един метална сачма, 98 боеприпаса /халосни патрони/ кал. 7.62х39, 11 газ-сигнални боеприпаса с картонена гилза и надпис "1 v 58 10", два боеприпаса кал. 5.6 мм и три гилзи от същия калибър, 438 литра течност със специфичен мирис на ракия, разпределена в туби от минерална вода с вместимост от 10 литра, 11 литра и 5 литра.

Тримата са задържани за срок до 24 часа и предстои привличането им към наказателна отговорност за престъпления от НК. Полицейските действия са под контрола и ръководството на прокурор от РП – Червен бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право