Трима задържани за притежание на наркотици в Радомир и Перник

Снимка: Архив

Трима мъже са задържани за притежание на дрога при операции в Радомир и Перник, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията по противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Перник и Радомир. В двора на бивше предприятие криминалисти на РУ-Радомир засекли местния жител И.В./33 г./ - Пинчера. При личния му обиск от него иззели  3 дози марихуана и 7 - амфетамин. Последвало претърсване и в дома му, където униформените попаднали на цял арсенал за разфасоване и продажба на дрога. Иззета е електронна везна, около 100 грама марихуана и 13 дози, съдържащи светло-кафяво прахообразно вещество – ефедрин, с тегло около 7 грама. Мъжът бил отведен в полицейския арест. В биографията си той е натрупал регистрации за различни престъпления -  кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране на автомобил без свидетелство за правоуправление. Осъждан е и е изтърпявал ефективна и условна присъда.

По същото време криминалисти на Първо РУ в Перник предприели процесуално-следствени действия в дома на 26-годишния К.Г. От адреса униформените конфискували близо 60 грама амфетамин, 30 хапчета синтетични наркотици и около 27 грама марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Саморъчно направена цигара и топче, съдържащи суха зелена листна маса, са иззели от 28-годишния перничанин Ю.В. и служители на Второ РУ. Той бил спрян за проверка на улица в областния град, докато управлявал лек автомобил „Ауди А3“. Наркотикът бил открит при извършения му личен обиск, а при последвало претърсване в жилището му униформените намерили и иззели буркан със суха зелена листна маса и  две сгъвки от същата дрога. Ю.В също е задържан в рамките на 24 часа.

Работата по документирането на случаите продължава съвместно с Районните прокуратури в Перник и Радомир в рамките на образуваните досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право