Трима задържани при акцията срещу наркоразпространението в София

Проведена специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на територията на столицата, съобщиха от МВР. Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят разследвания по четири досъдебни производства за престъпления по чл. 354а, ал. 1 - държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение.

В рамките на проведена вчера специализирана полицейска операция на територията на София, криминалисти на СДВР са извършили претърсване на апартаменти и избено помещение в кв. „Дружба“, откъдето са намерени и иззети наркотични вещества. Задържан е 36-годишен, многократно осъждан.

По друго досъдебно производство е задържан и 32-годишен, осъждан през 2011 г. Установено е, че в къща а ул. „Тумба“ мъжът е държал и разпространил два полиетиленови плика с наркотично вещество.

Третият задържан от столичните криминалисти е на 22 години. На паркинг на магазин в ж.к. „Овча купел“ от него са иззети хероин и кокаин.

Досъдебно производство се води от СГП и във връзка с разпространени наркотични вещества пред вход на жилищен блок в ж.к. „Надежда“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право