90 000 лв. са задигнати при обира на обменно бюро в Пазарджик

Трима маскирани и въоръжени бандити са задигнали близо 90 000 лв. в различни валути от обменно бюро в Пазарджик, намиращо се на булевард "България".

Нападението е извършено малко след 19 часа в момент, когато собственикът е бил извън чейдж бюрото и бил тръгнал да го заключва и се прибира у дома си. Нападателите са го принудили със сила да се върне и да отвори касата. Мъжът е бил ударен, но по него не е стреляно и няма опасност за живота му.

"Сумата, която е била открадната, все още се уточнява, тъй като трябва да се направи пълна ревизия на касата на бюрото", коментира говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Той допълни, че вече е ясен точният брой на нападателите - те са били трима, както и начинът, по който са избягали след обира - това е станало с лек автомобил, паркиран на бул. "България".

Районът около ограбеното чейдж бюро в центъра на Пазарджик е отцепен, а във вторник сутринта полицаи извършиха повторен оглед на местопрестъплението. Полицейски патрули са били поставени на всички изходи на града минути след обира, а издирването на бандитите продължава. Разследващите криминалисти са иззели всички записи от охранителните камери в центъра на града и ги преглеждат. Иззети са и записите от камерите на самото обменно бюро, което не е имало жива охрана, а е било пазено със СОТ.

Търсят се свидетели на екшъна, но най-вероятно колата, с която са избягани престъпниците, е била крадена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право