Трима маскирани плашиха дядо с нож, взеха му парите

Криминалисти от Шумен при съвместни действия с полицаи от Варна задържаха трима грабители, които нахлуха с маски на лицата в къщата на дядо, плашиха го с нож и му отмъкнаха парите. В ареста са Г.Г./34г./, Т.А./30г./ и техен 17-годишен съучастник, всички от шуменското село Каспичан, съобщиха от шуменската полицията в петък.

Наглите обирджии се вмъкнали в къщата на 78-годишния пенсионер по тъмна доба към 23 часа на 15 ноември. Единият се приближил до леглото, размахал нож и питал къде са парите. Другите двама пазили до вратата. Дядото казал, че има 150 лева и ги измъкнал изпод възглавницата. Освен тях апашите отнели дебитна карта заедно с с пин-кода и мобилния телефон на стареца, за да не може да потърси помощ.

За самотния дядо се грижел личен асистент и пострадалият му казал за обира едва на другата сутрин. Под надзор на прокурор от Районна прокуратура–Нови пазар са извършени множество процесуално-следствени действия. В хода на образуваното досъдебно производство за грабеж криминалисти от РУ-Нови пазар влезли в дирите на тримата местни жители. Единият дори живеел на същата улица.

Грабителите опитали да заличат следи и запалили дрехите, с които били облечени в нощта на грабежа. Изгорили и мобилния му телефон край мост на река близо до нива в град Каспичан. Изяснено е, че тримата успели да изтеглят от дебитната карта 160 лева.

17-годишният не е криминално проявен, Г.Г. е известен на полицията с управление на автомобил в срок на наложено административно наказание за шофиране без свидетелство, използвал е и неистински документи, а Т.А. е извършител на грабеж на телефон, докато бил непълнолетен. Работата по документиране на престъплението продължава, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че районната прокуратура в Нови пазар е внесла искане в съда за постоянен арест на извършителите - 34-годишния Галин Г., 30-годишния Туран А. и 17-годишния Тунджай Р. от шуменското село Каспичан. Всички пари те похарчили за водка и шоколади.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право