Трима младежи загинали в Разградско при две катастрофи

Черна серия беляза часовете преди Лазаровден в Разградско със смъртта на трима младежи, които загубили живота си при два тежки пътни инцидента.

22-годишен шофьор от село Дянково и спътничката му починали в болницата, след като колата им е рязана, за да бъдат извадени от помляното БМВ. Друго 19-годишно момиче изпаднало при катастрофа от колата си „Нисан Терено” и загинало на място.

Инцидентът с двама загинали е станал към 0,45 часа в последния ден на март до Дома за хора с деменция в Разград. Т.Ф. (22г.), който шофирал БМВ, предприел изпреварване на „Опел Зафира”, без да се съобрази с насрещно идващия „Опел Астра”. При опасното изпреварване БМВ-то се ударило и в колата, която задминавало, и в насрещната. При двойния удар автомобилът на младия водач излязъл от платното, блъснал се в металната ограда на Дома и накрая се забил в дърво.

Шофьорът и спътничката му Т.Р. (20 г.) от село Брестовене са извадени от попиляната кола и откарани в болницата, където издъхнали от множеството тежки травми.

Другите двама водачи, попаднали в мелето, С.С. (29 г.) с „Опел Зафира” и Х.К. (58 г.) с „Опел Астра”, се отървали без тежки травми. От загиналите и другите двама са взети кръвни проби.

19-годишната И.А. от силистренското село Айдемир е загинала към 16 часа в петък на пътя между разградските села Савин и Севар. Момичето управлявало „Нисан Терано”. Изгубило контрол над колата, която изхвърчала от пътя и се преобърнала в дере. Младата водачка изпаднала от автомобила и починала на място, уточняват от полицията в Разград.

Към момента няма данни дали произшествието не е станало заради изпреварване или по вина на друг шофьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България