Трима мъже са били арестувани докато разкомплектовали крадена кола

Снимка: Архив

Задържани са трима мъже в момент на разкомплектоване на крадена кола, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 6 май в полицията е заявено, че лек автомобил „Мерцедес Е 350“, паркиран пред жилищна кооперация в жк. „Манастирски ливади“, е противозаконно отнет. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ при СДВР установили, че крадената кола е укрита в хале в селскостопански двор в село Кривина.

На 12 май в хода на полицейска операция, проведена в района на селото, в момент на разкомплектоване на мерцедеса в халето, са задържани трима мъже на възраст 49, 20 и 31 години, последният - собственик на автоморга. При последвали процесуални действия в помещението и в жилищата на задържаните полицаите намерили и иззели четири технически средства за заглушаване на GPS сигнали, мобилни телефони, няколко комплекта регистрационни табели, въздушна пушка и боеприпаси, голяма сума пари, компютри от различни марки автомобили и автоключ за „Мерцедес“.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България