Трима обвинени в убийства ще чакат делата си зад решетките

Снимка: Архив

Трима мъже, обвинени в извършването на убийства, опитаха неуспешно да обжалват задържането си под стража пред Варненския апелативен съд.

Най-младият от тях - 19-годишният Хакан И. от силистренското с. Ножарево, е зад решетките от 3 май. Два дни по-рано той затрил 62-годишен свой съселянин след скандал в местната кръчма. Въпреки че жертвата е страдала от тежко психическо заболяване, изискващо стационарно лечение, младежът е обвинен в тежко престъпление, след което се е укрил и е опитал да манипулира свидетели, мотивира решението си съдът.

В килия до насрочването на процес ще остане и варненецът Борислав Н., арестуван в края на февруари за жестокото убийство на съпругата си, с която бил пред развод. Няколко пъти преди това жената подавала жалби за домашно насилие, но после ги оттегляла. Има риск Борислав да се укрие, ако е на свобода, прецениха магистратите.

Със сходни мотиви те отхвърлиха молбата за по-лека мярка за неотклонение и на 30-годишен добричлия, обвинен в убийството на свой познат от с. Божурово в края на 2012 г. Веднага след зверството Биляй М. избягал в Германия с фалшиви документи. Издирването му с Европейска заповед за арест отнело дълго време, докато 6 г. и половина след убийството най-сетне бил открит и върнат у нас от Германия.

Определенията на Варненския апелативен съд по трите казуса са окончателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право