Трима пияни водачи спипани за денонощие в Търновско

Трима водачи, употребили алкохол установиха служители на полицейските управления в Свищов, Велико Търново и Стражица. В 17,50 часа в събота на пътя Русе – Плевен за проверка е бил спрян лек автомобил "Форд Фиеста", управляван от 50-годишния А. Т. от Плевен. При тестване на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,93 промила. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Същия ден на ул. «Оборище» във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Дачия Дъстър», управляван от 21-годишната Л. М. от Сливен. Оказало се, че жената зад волана е с 1.34 промила алкохол в кръвта. Водачката е дала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа.

В 22 часа в събота в Стражица за проверка е бил спрян лек автомобил "Фиат Мареа", управляван от И. Б. на 38 г. Установено е, че не притежава свидетелство за управление на автомобила и е седнал зад волана с 1.92 промила алкохол. Той е отказал кръвна проба.

По трите случая в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.

Неправоспособен водач е установен във великотърновското село Ново село. В 17,30 часа на 12 ноември в центъра на селото служители на Пътна полиция са извършили проверка на мотоциклет «Ямаха», управляван от 17-годишен младеж от Велико Търново. В хода на проверката е установено, че той се е качил на возилото в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони