Трима пияни в ареста заради една и съща кола

Двама приятели от шуменското село Лятно попаднаха в ареста на РУ-Нови пазар през 40 минути, защото се сменяли зад волана не една и съща кола "Опел Астра". На другия ден техен съселянин също се озовал зад решетките, защото дошъл в града да прибере "Опел"-а, но също бил изловен да кара след употреба на алкохол.

Одисеята започнала към 22 часа вечерта в четвъртък в град Нови пазар, когато полицаи стопирали за рутиннна проверка „Опел“ с шуменска регистрация, а зад волана във видимо нетрезво състояние се усмихвал любезно В.Ю./30г./. Дрегерът отчел 2,88 промила в издишания въздух, мъжът отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

Към 40 минути по-късно на ул.“Оборище“ в Нови пазар към изхода на града полицейски екип спрял за проверка същия "Опел Астра". Зад волана бил вече А.Ю. от село Лятно. От пътник в автомобила той се бил престрашил да шофира, за да се прибере с колата в с. Лятно. Тестван е с дрегер, който отчел 1,42 промила алкохол. Не дал кръв за анализ и също се озовал за 24 часа в РУ-Нови пазар.

На следващия ден в петък към 13 часа на ул.“Гурко“ в Нови пазар бил спрян "Фолксваген Голф" с шуменска регистрация. Зад волана бил Я.А./54г./ от село Лятно, който започнал да обяснява, че е дошъл в града, за да прибере автомобила на свой познат, който бил задържан за пияно шофиране предната вечер. Това не смилило униформените, които пак извадили дрегера, а той се заковал на 1,37 промила алкохол. Въпреки че дал кръвна за анализ, се озовал в ареста.

Сега и тримата ще бъдат съдени за шофиране след употреба на солидна почерпка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България