Трима пияни зад волана залови полицията през уикенда в Търновско

Трима водачи, употребили алкохол, установиха служители на сектор „Пътна полиция” и РУ – Горна Оряховица и Полски Тръмбеш.

В неделя сутринта при обработване на пътно произшествие на пътя Велико Търново – София служители на сектор „Пътна полиция”, установили, че лек автомобил "Фолксваген Пасат",  управляван от правоспособния водач И. И. (43 г.) от София, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост водачът е загубил контрол над автомобила и се е преобърнал в крайпътна канавка. След преглед в Спешна помощ в старата столица И. И. е освободен за домашно лечение с разкъсно - контузни рани, без опасност за живота. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.39 промила. Той е отказал кръвна проба.

В събота в 23,30 ч.аса при провеждане на специализирана полицейска операция в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил "Ровър", управляван от  правоспособния В. Р. (50 г.). При проверка на водача за употреба на алкохол, дрегерът е отчел 1.29 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В неделя в 4,40 часа служители на РУ – Полски Тръмбеш спрели на кръстовище в града лек автомобил "Тойота Старлет", управляван от 34-годишния Й. Т. Оказало се, че мъжът е седнал зад волана след употреба на алкохол, а тестът показал 0.90 промила, като водачът е с влязла в сила присъда за същото деяние.

По трите случая са образувани бързи производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България