Трима починали с пневмонии в Бургас

Снимка: Архив

Трима възрастни бургазлии са починали от пневмонии още преди обявяване на грипната епидемия. Не е ясно дали усложненията са от грип, още с чака анализ на пробите. Те са били със сърдечни заболявания и са развили бронхопневмонии. И тримата са лежали в Белодробната болница на морския град.

Под въпрос е и четвърти случай- с помориец, близките на когото твърдят, че е починал от усложнение от грипа. Мъжът е на 39 години и постъпил в болницата, след като първоначално се лекувал у дома от грип. Лекарите казали на близките му, че е постъпил в здравното заведение твърде късно и не са могли да го спасят.

"При нас няма информация за случай от Поморие. Грипът трябва да бъде доказан със секрет и кръв", каза д- р Георги Паздеров, директор на РЗИ в морския град.

Междувременно днес /сряда/ е първият учебен ден след грипната ваканция в Бургас. По данни на РЗИ, пикът на епидемията е бил миналата седмица- в понеделник, вторник и сряда. За последните три дни данните още не са обработени. Именно те ще покажат дали вълната стихва или броят на заболелите нараства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България