Трима претенденти за нов шеф на НЗОК

Д-р Даниела Дариткова поиска удължаване на пленарното време, за да могат депутатите да гласуват оставката на шефа на НЗОК.

Депутатите прекратиха мандата на д-р Глинка Комитов

Веднага след като парламентът прекрати пълномощията на управителя на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) д-р Глинка Комитов, в кулоарите бяха спрегнати първите три имена за нов шеф на Касата. Проф. Камен Плочев, Иванка Кръстева и това на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Новият управител на НЗОК ще бъде гласуван възможно най-бързо от народните представители. А всички парламентарни групи имат право да издигат своите номинации. И тримата коментирани не са обявени официално все още от нито една партия.

Вчера оставката на д-р Комитов бе приета с 88 “за” и 67 “въздържали се”. Преди това обаче председателят на здравната комисия д-р Даниела Дариткова се наложи да иска удължаване на времето в пленарна зала, за да може народните представители да гласуват освобождаването на д-р Глинка Комитов.

Припомняме, че миналия петък стана ясно, че д-р Комитов е депозирал в деловодството на парламента оставката си като управител на НЗОК. Той е посочил като причина за решението си “лични причини”.

И тримата евентуални претенденти за поста управител на НЗОК са известни в медицинските среди. Проф- Камен Плочев е шеф на клиниката по инфекциозни болести във ВМА. Иванка Кръстева бе доскоро подуправител в НЗОК. От ГЕРБ лансираха колегата си Лъчезар Иванов, но като специалист, а не като кандидат за поста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика