Трима роми на съд за отвличане на две непълнолетни момичета

Варненската окръжна прокуратура предаде на съд трима младежи, отвлекли две ученички на 13 и 15 г.

Драмата се разиграла на 14 април миналата година. 21-годишният Румен заедно с приятелите си Юри /22 г./ и Йордан /23 г./ отишли с кола до дома на по-голямата девойка. Тя имала връзка с Румен, но го зарязала, а той не можел да се примири. Вуйчо й забелязал натрапниците и излязъл да ги прогони. Скарал се с Румен и му ударил шамар. Унизени, младежите замислили план да принудят вуйчото да отиде в техния квартал и да го накажат.

За целта решили да отвлекат племенницата му като примамка. Открили я да се разхожда със своята 13-годишна приятелка. Хванали двете за косите, насила ги качили в автомобила и отпрашили към ромската махала "Максуда".

Родителите на девойчетата разбрали за драмата, след като започнали да търсят децата си на мобилните им телефони, единият от които бил оставен отворен. Преди да стигнат в махалата, по-малкото момиче успяло да скочи от колата в движение. Приятелката й я последвала и така планът на тримата похитители окончателно се провалил. Двете пострадали били откарани в болница с рани и мозъчни сътресения, а нападателите им били заловени от полицията.

Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат от 3 до 15 г. лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право