Трима румънци са с фрактури след катастрофа край Благоевград

Трима румънци са пострадали при катастрофата тази сутрин на ГП Е-79 край Благоевград, предаде БГНЕС. Те са с леки фрактури на крайниците и няма опасност за живота им.

Към 5:25 часа тази сутрин лек автомобил „Тойота” с румънска регистрация влиза в насрещната лента и се блъска в ТИР „Мерцедес” с пазарджишка регистрация. След удара „Тойота”-та се е завъртяла и е затворила пътната лента в посока Благоевград - София.

Тримата пострадали са транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно-приемно отделение на МБАЛ.

Водачът на лекият автомобил, на 64 г. е с фрактура на ключица, пътуващите с него жени-на 63 и 62 години са със счупвания на ръка и рамо. Едната от тях е съпруга на водача. Тримата пътували към Гърция.

Полевият тест за алкохол на 27-годишният водач на товарния автомобил е отрицателен, взета му е и кръвна проба. Такава е дал и румънецът, който предприел изпреварване и се блъснал в ТИР-а на прав участък в местността Полигона на изхода от Благоевград в посока Симитли.

Движението по главния път  е затруднено. На мястото има патрули на ПП „КАТ”, които пропускат на етапи само в едната лента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България