Трима са задържани за извършен грабеж на злато и пари в пловдивско село

Трима мъже са задържани за извършен грабеж на злато и пари в пловдивското село Йоаким Груево при специализирана полицейска операция, проведена на 19 юли (сряда) от служители на група „Противодействие на грабежи” при Областна дирекция на МВР-Пловдив и криминалисти от Велико Търново и Варна.

Съвместните действия са осъществени под ръководството на служители от сектор „Грабежи“ в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) след проведени упорити оперативно-издирвателни действия по образувано още на 28 май 2017 г. досъдебно производство.

В резултат на реализацията на териториите на Велико Търново и Варна са задържани трима мъже - Й. С. (на 58 г.), М. П. (на 46 г.) и А. К. (на 35 г.). Тримата са криминално проявени, осъждани и съпричастни към грабежа на злато и пари, извършен в нощните часове на 28 май в Йоаким Груево.

Тогава неизвестни нахлуха в частен дом, нападнаха и преведоха в безпомощно състояние собственичката и племенника й, насила отнеха наличните им пари и златни накити и изчезнаха.

На място бе извършен оглед, стартира и разследването по случая под наблюдението на прокуратурата. В рамките на операцията са извършени процесуално - следствени действия на 9 адреса, ползвани от задържаните. Там са открити и иззети множество златни накити, маски, дрехи, СИМ-карти и други вещи, съотносими към престъпната дейност на тримата.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1 от Наказателния кодекс и с прокурорско постановление са задържани за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право