Трима съдии изгоряха след анализа на БФС

 

Георги Кабаков, Тихомир Алексиев и Ангел Ангелов са наказаните съдии от БФС. Триото няма да получа наряди за Първата лига през пролетния дял на първенството до второ нареждане. Това стана ясно, след като Съдийската комисия направи обстоен анализ на допуснатите грешки през ноември и декември. Според доклада въпросните арбитри са повлияли на крайни резултати на мачовете от шампионата. Най-пресен е случаят с Ангелов, порязал тежко „Дунав“ (Русе) при загубата от ЦСКА с 0:3 на „Българска армия“. Очаква се наказания да получат и трима асистенти - техните имена ще станат ясни през февруари. Тогава родните рефери ще се съберат в Сливен за зимния семинар на съдиите от професионалния футбол.

За разлика от своите колеги Никола Попов получи признание за отсъжданията си през последните 12 месеца. Той бе избран за най-добър съдия на 2016 година. Колев получи „меча на черния рицар“ лично от спортния министър в оставка Красен Кралев.

„Пожелавам на всички български съдии успешна и щастлива 2017 г. - обяви Попов. - И късмет, защото без него и най-големите са се проваляли. Специални благодарности и на Марк Бата, който прави всичко възможно българското съдийство да повиши качеството си. Тази награда е и за Стефан Орманджиев.“

Чаровната Християна Гутева бе определена за най-добра футболна съдийка на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ