Трио пловдивски ученици ще представят България на международен музикален фестивал в Китай

Нашите таланти ще вземат участие в културни форуми в Пекин и Шънджън

Трима талантливи млади музиканти от Средно училище „Любен Каравелов” в Пловдив ще представят България в 18-ото издание на Международния фестивал в китайската провинция Хайнан. Форумът ще се проведе от 18 до 20 ноември в град Хайкоу, а учениците Христина Терзиева, Александър Атанасов и Михаела Станчева са изпратени на официална визита в Поднебесната империя лично от областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Тримата талантливи музиканти ще бъдат придружени в азиатската държава от Далечния Изток от Сабина Попова, ръководител на офиса на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Шънджън. Сабина Попова пък ще е официалният представител на Пловдивска област по време на срещата на лидерите на международните побратимени провинции в Хайкоу. По време на визитата си в провинция Хайнан пловдивските ученици и техният ръководител ще бъдат придружени от посланика на България в Народна република Китай Григор Порожанов.

Визитата е във връзка с подготовката на споразумение за сътрудничество между област Пловдив и провинция Хайнан и ще се проведе в периода от 15 ноември до 10 декември. В този период триото пловдивски музикални таланти ще вземат участие и в още два културни форума в Китай – съответно в столицата Пекин и мегаполиса Шънджън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България