Трио швейцарски журналисти очаровани от Пловдив

Град Пловдив беше част от маршрута на група швейцарски журналисти, които са на посещение в България до 10 май. Визитата им бе организирана от общинско предприятие "Туризъм" в партньорство с ОИ "Старинен Пловдив" и музеите в града под тепетата.

Херберт Хубер и Жан Пиер Райнле са журналисти на свободна практика, които публикуват редовно в авторитетните "Ostschweiz am Sonntag", "Zentralschweiz am Sonntag" и " Neue Zuercher Zeitung", а Мартин Килхман е журналист, който пише на тема "Вино" в популярното издание за пътуване, храна и вино "Fallstaff".

Триото прекара 2 дни в Пловдив с наситена и интересна програма. По време на престоя си журналистите се запознаха отблизо с туристическите атракции на града и местната кухня. Гостите бяха особено впечатлени от античната история на Пловдив, традиционните ресторанти и местни деликатеси.

Експозицията на Регионалния археологически музей, Малката раннохристиянска базилика, Античният театър, Римският стадион, Форумът с Одеона на Филипопол и Небет тепе предизвикаха истински възторг в швейцарските журналисти. По време на разходката си из живописните улички на Стария Пловдив те бяха силно впечатлени от фасадите и интериора на възрожденските къщи. С огромен интерес разгледаха къщите на Лука Балабанов, Степан Хиндлиян, Никола Недкович и богатата експозиция на Регионалния етнографски музей.

За да запознаят журналистите с кулинарните ни традиции, организаторите бяха подбрали ресторанти с традиционна българска кухня. Швейцарците споделиха прекрасните си впечатления от духа и атмосферата на бъдещата културна столица на Европа през 2019 година. Освен Пловдив посещението им у нас включва София и Казанлък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България