Трите пострадали жени в катастрофата край Своге остават с опасност за живота

Катастрофиралият автобус край Своге. Снимка: Денислав Стойчев

Трите жени, които са на апаратна вентилация в Централна реанимация все още са с опасност за живота, макар и общото им състояние да се подобрява. Това каза на брифинг директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов за състоянието на пострадалите при тежката катастрофа край Своге от 25 август.

„Интубирани са, днес предстои да се направят контролни рентгенови снимки и скенери. От тях ще се прецени дали има нужда гръдните дренове да бъдат извадени. Те евакуират хематомите от гръдните клетки“, посочи той.

„Поне една седмица трябва да мине, за да видим накъде отиват нещата. Динамични са, надявам се, че ще вървят към подобрение“, коментира проф. Балтов.

„Беше извършена успешна оперативна интервенция на една от пациентките, която е с фрактура на бедрото и на таза. Тя е в Реанимация и се чувства добре, контактна е“, обясни той и допълни, че предстои гръбначна стабилизация на друга пациентка, която е контактна и адекватна.

„При жената с лицево-челюстна травма се оказа, че има и фрактури на шийни прешлени. Това усложни малко процеса. Предстои консилиум, на който ще се уточни какво ще бъде поведението. Ако не бъде оперирана, вероятно ще бъде изписана до края на седмицата. Тя също е контактна и адекватна“, каза още директорът на „Пирогов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България