Трифон Зарезан отлага гласуване на ветото

Новото обсъждане на спрените текстове ще се състои в четвъртък

Таченият празник Трифон Зарезан ще отложи с ден гласуването в народното събрание по ветото на президента Румен Радев за поправките в Закона за посевите, които касаят земеделските земи. Това отбелязаха лаконично пред “Труд” народни представители от различни парламентарни групи.

Още миналата седмица депутати коментираха, че ако ветото се гледа в първия пленарен ден – сряда, то ще се наложи да откажат поканите за зарязването на лозята в регионите си. Спрените текстове ще влязат в пленарна зала в четвъртък, потвърдиха вчера от администрацията на народното събрание. А очакванията са това да бъде и първа точка за дневния ред в деня след Трифон Зарезан.

Припомняме, че на 2 февруари президентът Румен Радев обяви в мотивите си, че не е съгласен с новите поправки относно правилата за промяна на предназначението на земеделските земи. Миналата седмица обаче депутатите от земеделската комисия отхвърлиха ветото на президента с 12 гласа “за” и 9 гласа “против”. Очаква се ветото да падне и пленарна зала, но само заради празника на лозарите народните представители ще гласуват по него в четвъртък, а не както се очакваше – на 14 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика