Три абитуриентки от Сливен - с национална диплома за завършено средно образование

Три абитуриентки от Сливен получиха почетното отличие на просветното министерство "Национална диплома" за завършеното си средно образование. Аделина Федрина, Мартина Недкова и Мария Вълева са сред 28-те си връстници в цялата страна, които са удостоени с това признание за пълното си отличие и изяви в областта на науката, културата, техниката и спорта.

Аделина и Мария са завършили Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" в Сливен.  Аделани е лауреат на националните олимпиади по английски език и по история и цивилизация през учебната 2016/2017 година. Мария е лауреат на националната олимпиада по английски език през същата учебна година. Мартина е била възпитаник на Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" в областния град. Тя има присъдени сертификати Goethe-Zertifikat, TestDaF, First Certificate in English.

Изявените бивши гимназистки получиха националните си дипломи от областния управител Чавдар Божурски, кмета на Сливен Стефан Радев и началника на Регионалното управление на образованието Бисерка Михалева. Това стана на церемония в РУО, на която присъстваха директори и учители, родители, просветни инспектори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование