Три камиона със 180 кубика дърва засякоха полицаи

Снимка: Архив

Проверява се сечта и транспортирането на материала за огрев

Три камиона със 180 кубика дърва, които били транспортирани с нередовни документи, засече полицията в района на село Разделци, община Антоново. Първите два влекача с ремаркета ДАФ и „Скания” били спрени по пътя към Попово към 17 часа във вторник. Третият бил в самото село Разделци. Всички били натоварени с дърва за огрев, за които нямало редовни превозни билети.

Полицията е установила, че камионите транспортирали материала от сечище, за което имало позволително, издадено на една фирма. Друга извършвала рязането в гората, а трета била ангажирана с превоза.

В хода на образуваното досъдебно ще се установява дали сечта е в определения участък или има излизане извън него, както и над определените количества.

Случаят се разследва по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи, че: който без редовно писмено позволително или с редовно позволително, но извън указаните в него места, срокове, количество и дървета сече, събира, добива, взема или извозва от горския фонд каквито и да било дървета или част от тях, включително отсечени или паднали, се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1000 до 20 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право