Три коли се сблъскаха край Монтана - мъж загина, дете и още четирима са ранени (снимки)

Верижна катастрофа с три автомобила затвори в сряда вечерта пътя Монтана – Лом. Един мъж загуби живота си, а други петима, сред които и дете са ранени в жестокия сблъсък, в който едната от колите е кацнала по таван върху друга, а третата е влязла в селски двор.

unnamed-11 unnamed-12 unnamed-13

Тежкият инцидент е станал след 18 часа по пътя от Монтана към Дунав на разклона за село Вирове. Според местни жители най-вероятно автомобил, който е идвал от близкото село Габровница, не е спрял на знак „Стоп” на кръстовището, и е връхлетял върху кола, пътувала по републиканския път. Трето возило пък се е нанизало в сбъскалите се преди него коли. Един от автомобилите е влетял в близък двор, собственичката на къщата се е разминала на метър от летящата автомашина.

Очевидци твърдят, че един от мъжете в колите е тръгнал към близкото село Габровница, но е бил настигнат от полицаи и задържан. Той обаче твърдял, че майка му е карала колата.

Петима пострадали в сблъсъка, сред които и 10-годишно дете, са транспортирани до болница в Монтана. По предварителни данни детето е с тежка коремна травма.

Полицаи извършват оглед на мястото и установяват причините за катастрофата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България