Три кражби, извършени от деца, разследват в Търговище

Снимка: Архив

Кражби, извършени от деца, които имали по близо 10-на посегателство върху чужди вещи и пари, разследва полицията в Търговище. Единият случай е с 13-годишен възпитаник на социално заведение, който влязъл в незаключена кола в града и взел чантичка с лични документи, шофьорска книжка и мобилен телефон, собственост на 35-годишен мъж.

Това било поредният случай на кражби, извършени от същото момче. Миналата година то втрещи жители на града, като висеше пред магазин от верига и разказваше, че го бият, държат го гладно и други трогателни истории. Хлапето често бягало от заведението, където го отглеждат и където трябва да е на свободен режим, но не се прибирало вечер и така ден след ден персонал и полиция го издирват.

Другият случай е с вече 17-годишно момиче, което вършеело из къщите в селото си Буховци и крадяло каквото му попадне. В понеделник е установено, че то е задигнало 400 лв. от дома на своя 41-годишна съселянка.

С още четирима непълнолетни се занимаваха и в Попово, където установиха, че децата са проникнали в склад на бившо училище, където се съхранявали дрехи. И тези деца са възпитаници на социално заведение от семеен тип. Те успели да влязат в склада като счупили прозорец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право