Три полицейски екипа разтървали масов бой между ромски фамилии

Снимка: Архив

Няма сериозно пострадали след сблъсъка

Три полицейски екипа са разтървали масов бой между две ромски фамилии в Омуртаг, като в ареста са прибрани трима мъже, между които 19-годишен и друг на 23 години, от чиято разправия тръгнали скандалите.

Шумната битка, в която участвали жени и деца, е станала към 11 часа в четвъртък. Няма сериозно пострадали в мелето, в което били използвани лопати и сапове. Травмите на най-засегнатите били освидетелствани като леки телесни повреди. С камъни били изпочупени, обаче, прозорци на къщата, където станало последното стълкновение.

Разправиите тръгнали преди няколко дни, когато 19-годишният и 23-годишният се разминали на улицата и единият блъснал с рамо другия. Последвала размяна на шамари. В четвъртък един от участниците в първата серия срещнал роднина на опонента си и го набил. В отговор родата на набития се натоварила на каруца, като взели и жени, и деца. На адреса на бияча пристигнали 10-на души и започнал див скандал с псувни, обиди и страховити крясъци. Станал и бой, изпочупени били стъкла на къщата. На мястото се изсипали и куп полицаи да разтърват разбеснелите се хора. За щастие успели да предотвратят разрастване на конфликта, който се разминал без тежко пострадали хора.

Тримата арестувани, които били най-активни в битките, ще отговарят за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България