Три стражишки села излизат на протест заради неремонтиран от 30 години път

Снимка: Архив

Жителите на стражишките села Ново градище, Мирово и Кавлак излизат на протест заради лошото състояние на пътната мрежа. На 14 април, събота, от 10,00 часа те ще блокират трасето с искане за спешни мерки от страна на държавата и ремонт на третокласния път П. Тръмбеш – Стражица – Антоново.

„Пътят е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. От 30 г. не само, че не е ремонтиран, но не са кърпени и дупките. От 2012 г. ни обещават, че ще бъдат взети мерки, но вече не вярваме на подобни обещания и за това стигаме до крайни действия. Протестът не е политически, нашето искане е просто да се ремонтира пътят. Отсечката не е голяма и няма да струва кой знае колко. Търпяхме много години, но вече чашата преля”, заяви председателят на Инициативния комитет Георги Георгиев.

Дупките създават опасност за всички, които преминават от там, ограничават междуселския транспорт и създават неудобства на доставчиците, смятат жителите.

Инициативният комитет е подал сигнал в Областна администрация – В. Търново, Областно пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България