Три ученички оцеляха по чудо в катастрофа

Три ученички оцеляха по чудо, в смазания си автомобил, при катастрофа на пътя Сушево-Завет, съобщиха от полицията в Разград. Инцидентът е станал към 11,20 часа в сряда.

18-годишната Д.Д. от Завет карала „Нисан Примера”, вероятно с несъобразена скорост. На прав участък колата се завъртяла и ударила със задната част в дърво. Сблъсъкът е бил толкова силен, че автомобилът буквално се усукал около ствола му.

При инцидента пострадала возещата се на задната седалка 18-годишна Е.И. от село Брестовене. Момичето е с комоцио и охлузни рани по врата, но няма опасност за живота му. Пътуващата на предната седалка и водачката се разминали без сериозни поражения, сочи първоначалната информация.

Трите момичета били ученички в град Завет и отишли с колата до съседно село да оставят съученичка. Инцидентът станал на връщане към града, уточниха от полицията.

Водачката имала стаж от едва 5 месеца зад волана. Проверена е за алкохол и тестът бил отрицателен.

Това е поредният инцидент с млади шофьори в Разградско. Заради зачестилите трагедии на пътя в областния център стартира гражданска кампания „Стига смърт на пътя”.

Тръгна и петиция с искане за незабавни, строги мерки за намаляване на катастрофите. Тя съдържа конкретни предложения и ще бъде изпратена до омбудсмана Мая Манолова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България