Троен европейски триумф за кикбоксьорите

Емануил Димитров продължава да пише история в кикбокса. Софиянецът ликува с рекорда 4-та европейска титла на  първенството в Марибор (Словения). 25-годишният национал записа три победи, за да ликува със златото в кат. до 79 кг в стил лайт контакт. На старта Димитров трябваше да се справи с двукратния № 1 на планетата в таекуондото (ITF) Адолф Колин (Германия), но след като го преодоля, пътят му до финала бе разчистен. За трофея шампионът бе категоричен - 3:0 срещу италианеца Симоне Барбиере, трети от Евро 2014.

През последните 6 години Димитров, който е финансист по образование, е непобедим на международната сцена. През 2015-а той спечели три световни титли в три различни дисциплини - пойнт файт, лайт контакт и кик лайт, в рамките на година, което няма аналог в историята на кикбокса.

Първенството в Марибор се оказа успешно за Пламена Димова (48 кг) и Богдан Шумаров (71 кг), които за първи път покориха европейския връх в най-тежкия стил на кикбокса - К1.

Към колекцията от отличия националите добавиха още два сребърни медала - на Атанас Божилов (75 кг) в стил лол кик и Сергей Александров (75 кг) в K1.

В битка за медалите се включиха  внушителните 1200 състезатели от над 40 страни. За първенството отборът получи и финансова подкрепа от министерството.

А Атанас Божилов и Сергей Александров си осигуриха и участие на световните игри в Полша през юли, за които надпреварата ще бъде само в отделни категории.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт