"Труд" с награда за обективна работа със съда

Вестник "Труд" беше отличен с награда за обективно отразяване и популяризиране дейността на Окръжен и Административен съд в Шумен сред обществеността.

Двете съдебни институции реализираха в продължение на година инициативата "Достъпност и прозрачност в правораздаването“ по повод Деня на Търновската Конституция. Магистратите работиха и правораздаваха не само в съдебните зали, партнираха си с ученици, влязоха в школата, поканиха гражданството да им гостува и не спираха да информират медиите. Целта - да се популяризира дейността на съдилищата и да се повиши информираността на гражданите за тяхната работа.

В петък магистрати благодариха за доброто партньорство с медиите, които са им помогнали да стигнат до повече хора в Шумен и страната. 11 плакета и 4 грамоти за "всеотдайно служене на истината" бяха връчени на представители на национални и регионални медии.

"Отдавна принципът, че съдът правораздава чрез своите актове отмина. Съдебната власт разбра, че съдилищата, прокуратурата, следствието трябва да бъдат обърнати към обществото, за да разберат хората защо този съдия е постановил този акт", каза Росица Цветкова, председател на Административен съд-Шумен и бе категорична, че работата между съда и медиите ще продължи.

"Благодарим за партньорството и затова, че сте проводник към обществото да се популяризират всички инициативи на съдилищата, насочени към гражданите и да се отразява обективно правораздавателната дейност на двете съдилища", каза и София Радославова, административен ръководител на Окръжен съд-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България