Тръгва делото за мъчителка на съпруга си

Снимка: Архив

В Бургас тръгва делото срещу Веселина Г., обвинена, че в дома си, при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода Д. М.- неин съпруг. Тя го държала заключен в една от стаите в жилището им, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Човекът дори пускал бележки от прозореца си с молби за помощ, които съседи намирали. Като разбрала, жената повикала майстори да запечатат прозореца.

Случаят лъсна през месец май 2013 г., след като съпругът не бил виждан дълго време от комшиите и те алармирали в полицията. Бившата учителка е обвинена, че с користна цел, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила Д. М., като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което на 01.08.2014 г. е настъпила смъртта му.

Тя обаче не сигнализирала за това, а за да продържи да получава пенсията му, скрила трупа в контейнер за смет в морската градина.

Тялото било намерено от клошари, които също се обадили в полицията и така слручаят се разплел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право