Тръгна делото срещу Мирослав Боршош

Делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия пррдседател на съвета на директорите Валентин Кръстев започна в Софийския градски съд, а състав с председател Стефан Милев прие за разглеждане и два граждански иска срещу Боршош. Единият е заведен от Министерството на финансите и е за над 3,4 млн. лв., а вторият е от НДК и е за над 503 хил. лв.

СГС отхвърли искането на защитата на Боршош делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения, които пречат на подсъдимия да разбере в какво е обвинен. Според адвокат Даниела Доковска, която защитава бившия директор на НДК в обвинителния акт се казва, че той е присвоил сумата като е извършил авансово плащане за несвършена работа. "Не е ли ясно, че всяко предварително плащане е за все още несвършена работа", коментира Доковска в залата. Според държавното обвинение проблемът е, че плащането е било извършено в нарушение на договор за ремонта на НДК.

Делото ще се гледа по същество на 14 януари. На предишното заседание СГС върна обвинителния акт на прокуратурата заради неясноти и пропуски в обвинението. Днес съдебният състав констатира, че указанията са изпълнени и процесът може да започне. Държавното обвинение предаде на съд бившия директор на НДК Мирослав Боршош в края на май. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт за нецелево разходване на целеви средства, умишлена безстопанственост, сключване на множество неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право