Тръмп: Ал Багдади умря като куче (обзор)

Теро­ристът “хленчел, плакал и крещял”

Лидерът на “Ислямска държава” се самовзривил с три от децата си

Ал Багдади умря като куче - с тези думи президентът Доналд Тръмп съобщи новината за ликвидирането на лидеря на “Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади.

“Това бе велика нощ за САЩ и за света. САЩ изправиха терорист №1 пред правосъдието”, отсече Тръмп. И добави, че е наблюдавал в реално време US спецоперацията, която била “като на кино”.

Президентът благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. И подчерта, че Русия е оказала помощ при операцията, въпреки че не е знаела каква е нейната цел.

Акцията по ликвидирането на лидера на “Ислямска държава” е започнала преди пет месеца със събирането на разузнавателни данни за местонахождението му. Преди няколко седмици започнало личното наблюдение на Ал Багдади, който се укривал в сирийската провинция Идлиб. Късно в събота US командоси атакували обекта, където се намирал терористът, използвайки 8 хеликоптера. Нахлули в сграда, от която ги обстрелвали, като пробили дупки в стените.

Ал Багдади, съпровождан от три от децата си, побегнал през тунел. Тръмп посочи, че терористът бил гонен в тунела от американски военни кучета, като докато бягал “хленчел, плакал и крещял”. Очевидно притиснат, Ал Багдади се самовзривил с колан с експлозиви, който носел, като убил и децата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят