Тръмп в Китай: Прекарвам си страхотно

"Прекарвам си страхотно в Китай", заяви американският президент Доналд Тръмп, след като заедно с първата дама Мелания Тръмп разгледаха Забранения град в Пекин, придружавани от китайския президент Си Цзинпин и от китайската първа дама Пън Лиюан.

Президентът на САЩ пристигна на първото си посещение в Китай след като преди това бе на визита в Южна Корея. Тръмп е на 12-дневна обиколка в Азия.

В Пекин той и съпругата му присъстваха на музикална и танцова програма, в която участваха ученици по оперно майсторство, облечени в традиционни китайски оперни костюми. Този зрелищен спектакъл беше част от програмата по посрещане на Тръмп, който пристигна в Китай по-рано днес. След края на музикалната програма учениците приветстваха Тръмп с думите: "Добре дошли в Китай! Ние ви обичаме".

Същевременно онова, което вълнува потребителите на социалните медии е как Тръмп ще успее да преодолее блокадата на интернет в Китай, известна като "Великата защитна стена", предаде ДПА. Там социални мрежи като Фейсбук, Туитър и Гугъл са блокирани, както и новинарски сайтове като "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл".

Потребители на социалните мрежи пък се чудят как Доналд Тръмп ще преодолее блокадата на интернет в Китай, известна като "Великата защитна стена", и ще поства коментари в Туитър, което е едно от любимите му занимания. Интернет потребителите в Китай успяват да я заобиколят чрез частни виртуални мрежи. Но Тръмп вероятно има свой собствен канал и разчита на сателитна връзка.

"Президентът ще туитва каквото си иска", заяви по-рано днес неназован представител на Белия дом в президентския самолет на път за Пекин от Сеул.

Тръмп в Китай

По-рано, на заминаване от Южна Корея, Тръмп отправи предупреждения към севернокорейския лидер Ким Чен-ун, завявайки, че ядрените оръжия, които развива, „не ви дават сигурност, а поставят вашия режим в сериозна опасност". Той призова страните по света да изолират Пхенян, като преустановят „всяка форма на подкрепа“ на режима на Ким Чен-ун.

„Не ни подценявайте и не ни подлагайте на тестове", бе обръщението на Тръмп към Северна Корея, преди да се отправи към Пекин за първо официално посещение.

Така Тръмп се завърна към суровия, безкомпромисен език срещу Северна Корея, само часове, след като предложи на Пхенян „да седне на масата (за преговори) и да сключи сделка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия