Тръмп доброволно показа финансовата си декларация

Декларирал е доходи от 594 млн. долара за 2016 г.

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г., предаде ТАСС.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си. Тя показва, че той е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът е декларирал и доход от 37,2 милиона долара от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси.

Според декларацията Тръмп е получил хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също пенсия за 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ.

В представените документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания. Доходи в размер на 288 милиона долара е получил Тръмп от 565 компании и организации. Президентът е декларирал и задължения на стойност 315 милиона долара.

Тръмп е декларирал доходи от 594 млн. долара за 2016 г. и началото на 2017 г., както и активи на стойност най-малко 1,4 млрд. долара.

Според декларацията Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация.

Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни.

По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка