Тръмп е предал показнията си за руска намеса в изборите на прокурора Робърт Мюлер

Снимка: Архив

Писмените показания на президента на САЩ Доналд Тръмп са предадени на спецпрокурора Робърт Мюлер, който води разследването за евентуална намеса на Русия в американските избори през 2016 година, за това е съобщил във вторник адвокатът на американския лидер Рудолф Джулиани, информира ТАСС.

"От самото начало нашата позиция е, че много от онова, за което пита Робърт Мюлер, поражда сериозни конституционни въпроси и излиза извън рамките на законното разследване. Това продължава да е наша позиция и днес. Нещо повече, президентът предприе безпрецедентно сътрудничество", се казва в писменото изявление на Джулиани.

В документа се казва още, че "спецпрокурорът получи достъп до повече от 30 свидетеля, до 1,4 млн. страници от материали, а сега има и писмените отговори на президента на зададените въпроси". "Дойде време това разследване да приключи", добави адвокатът.

Тръмп и сътрудниците му неведнъж отхвърляха подозренията за каквито и да са неправомерни контакти с руски официални лица по време на избирателната кампания. И Москва много пъти опроверга изводите, че се е опитвала да въздейства на хода на изборите в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка