Тръмп за масовите стрелби: Имаме проблем с психичните заболявания

Снимка: Архив

Омразата няма място в нашата страна. Това заяви президентът Доналд Тръмп след избиването на 29 души при масовите стрелби в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо, през уикенда, предаде БТА.

"Ще се погрижим за този проблем", обеща президентът пред журналисти в Мористаун, Ню Джърси. Той добави, че е разговарял с главния прокурор, с директора на ФБР и членове на Конгреса и ще направи изявление днес. Знамената в САЩ ще бъдат свалени наполовина в следващите 5 дни в памет на жертвите в масовите убийства.

Тръмп посочи, че в Съединените щати има проблем с психичните заболявания и че нападателите "наистина са много сериозно психично болни". Проблемът със стрелбите продължава от години и затова трябва да го спрем, продължи той.

Президентът прекара първите часове след трагедиите далеч от публичното внимание, в голф имението си в Ню Джърси, откъдето изпращаше туитове в подкрепа на пострадалите, редуващи се с нападки срещу политическите му противници. Едва късно следобед вчера Тръмп и първата дама се появиха пред журналистите, преди да отлетят за Вашингтон.

Тръмп не спомена нищо за законите за огнестрелните оръжия

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка